Midzomernacht Oldenzaal

Je kunt opnieuw op de langste dag van het jaar van een afwisselend programma van mooie gedichten en sfeervolle muziek genieten.

Het Kalheupinkpark aan de Haerstraat is op donderdag 21 juni voor iedereen de ideale locatie voor een aangename zomeravond. Daar wordt de vierde keer de Oldenzaalse Midzomernacht gehouden. Muziek en poëzie wisselen elkaar in een hoog tempo af en een keur aan bekende Oldenzalers betreedt het podium om een bijdrage te leveren. wordt voor het eerst ook cabaret in het programma opgenomen.

De organisatie gaat er van uit dat het een prachtige warme en droge avond gaat worden. De honderden toeschouwers die worden verwacht kunnen een plekje vinden op het gras vóór de vijvers van het mooiste park van Oldenzaal en omstreken. En als de weersvooruitzichten slecht zijn, dan kan worden uitgeweken naar een overdekte locatie. Actuele informatie is altijd te lezen op de Facebookpagina van de Oldenzaalse Midzomernacht.

Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom, er is gratis entree. Het programma start om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Het geheel is informeel van opzet; het publiek kan tussen de diverse programma-onderdelen komen of gaan.

Er zijn geen horecavoorzieningen; geadviseerd wordt om desgewenst zelf een hapje en een drankje mee te nemen. Dat geldt ook voor een stoel of kleed om op te zitten of wat extra warme kleding.

Het programma is nu nog geheim. Het wordt een mix van poëzie, zang, cabaret en andere culturele uitingen. Eén van de vele hoogtepunten is de benoeming en presentatie van de vijfde Oldenzaalse stadsdichter. De huidige stadsdichter, Dennis Kamst, zal die avond aftreden.