Cajon

Drumstel en percussie samen in een box!

De Cajon is een slaginstrument met de wereld aan klankmogelijkheden. Het is een houten box waar je op zit en die je tegelijk bespeelt met handen en/of voeten. Het instrument klinkt als een drumstel en percussie-instrument ineen. Ook in de popmuziek is de Cajon populair, van reggae-, rock- tot en met zelfs housemuziek.
In de workshop leren kinderen verschillende ritmepatronen die ook door elkaar worden gespeeld. Het is een energieke workshop voor de bovenbouw.

Doelgroep Groep 7 en 8
Locatie Eigen school (houdt rekening met geluidsoverlast) of Kaliber Kunstenschool
Lesruimte Leslokaal of speellokaal
Benodigdheden door de school te verzorgen Cajons (bruikleen is bij de workshop inbegrepen)
Duur 60 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 190,00 op de eigen school
€ 130,00 bij Kaliber Kunstenschool
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54
Creatief proces Oriënteren, Uitvoeren, Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Oriëntatie op jezelf en de wereld: herkomst van het instrument, aardrijkskunde, geschiedenis.
Lesbrief Er is een lesbrief voor de leerkracht met daarin lessuggesties rondom deze workshop.
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek
Bijzonderheden Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl