Het verzet kraakt (dans)

Leerlingen gaan de barricades op met een krachtige stakingsdans op muziek uit de musical. In een stoere en expressieve dans trekken zij ten strijde tegen onrecht en kwaad. De nadruk binnen de choreografie ligt op saamhorigheid en synchrone, repeterende bewegingen.

De rode draad in deze dansworkshop is de fysieke uiting van protest en verzet.

Doelgroep 6,7 en 8
Locatie Eigen school
Lesruimte Speellokaal
Benodigdheden door de school te verzorgen Cd-speler (met voldoende volume)
Duur 60  minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 76,-
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie & Oriëntatie op jezelf en de wereld
Aansluiting bij kerndoel 37 (waarden & normen)

48 (produceren)

49 (presenteren)

52 (reflecteren)

53 (tijd van de wereldoorlogen)

Creatief proces Oriënteren, uitvoeren en evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Geschiedenis & Mens en Maatschappij
Lesbrief Er is een lesbrief voor de leerkracht met daarin lessuggesties rondom deze workshop.
Bijzonderheden Onderdeel van de productie Het Verzet Kraakt. Hierbij bestaan workshops Dans, Theater en Muziek.

Bij afname van meerdere workshops is het mogelijk om het project af te sluiten met een  gezamenlijke presentatie onder leiding van docent van Kaliber Kunstenschool. Voor meer informatie en kosten neem contact op met educatie@kaliberkunstenschool.nl