Het verzet kraakt (theater)

Een kleinkind van één van de overvallers,  gespeeld door de docent van Kaliber, komt in de klas en vertelt vanuit het perspectief van de grootvader het spannende, waargebeurde oorlogsverhaal van de grote bankroof. Vervolgens kruipen de leerlingen samen met de docent van Kaliber zelf in de rol van de diverse personages die voorkomen in het verhaal.

Thema’s als de keuze tussen goed & kwaad en moed & angst komen in spelopdrachten aan bod. Tot slot wordt er tijd genomen voor reflectie.

Doelgroep Groep 6, 7 en 8
Locatie Eigen school
Lesruimte Speellokaal met stoelen/banken
Benodigdheden te verzorgen door de school Opstelling van stoelen/banken in het speellokaal
Duur 75 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen, bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 96,00 per workshop
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie & Oriëntatie op jezelf en de wereld
Aansluiting bij kerndoel 37 (waarden en normen)

48 (produceren)

49 (presenteren)

52 (reflecteren)

53 (tijd van de wereldoorlogen)

Creatief proces Oriënteren, Uitvoeren en Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Geschiedenis (Tweede Wereldoorlog) & Oriëntatie op jezelf en de wereld (etnische groepen, vooroordelen en tolerantie, identiteit, waarden en normen).
Bijzonderheden Onderdeel van de productie Het Verzet Kraakt. Hierbij bestaan workshops Dans, Theater en Muziek.

Bij afname van meerdere workshops is het mogelijk om het project af te sluiten met een  gezamenlijke presentatie onder leiding van docent van Kaliber Kunstenschool. Voor meer informatie en kosten neem contact op met educatie@kaliberkunstenschool.nl