Peter en de Wolf

Het bekende verhaal van Peter en de Wolf in een bezetting voor blaaskwintet. Een interactieve muzikale vertelvoorstelling.

Peter en de wolf is een muzikaal sprookje. Het verhaal wordt niet alleen verteld door een verteller,  maar ook door muziekinstrumenten. Want iedereen die in het verhaal voorkomt wordt voorgesteld door een instrument. Het vogeltje wordt bijvoorbeeld gespeeld door een fluit en de eend door een hobo. Er klinken  ook nog een klarinet, een fagot en een hoorn voor de andere figuren.

Peter heeft stiekem het tuinhek geopend en heeft plezier met zijn dierenvriendjes. Opa is boos, want er is een boze wolf in de buurt. De stoere Peter is helemaal niet bang, maar of dit verhaal wel helemaal goed afloopt……??

Doelgroep Groep 3, 4 en 5
Locatie Eigen school, wijkcentrum of Kaliber Kunstenschool
Lesruimte Lege speelruimte minimaal 5 bij 4 m
Benodigdheden door de school te verzorgen De leerlingen zitten op banken of stoeltjes

Duur 50 minuten
Aantal deelnemers 50 tot 100 kinderen (afhankelijk van de ruimte)
Prijs (all-in) € 1395, – per twee voorstellingen op 1 dag op dezelfde locatie
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 (zingen, bewegen)

56 (klassieke muziek)

Creatief proces Oriënteren, uitvoeren en evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Oriëntatie op jezelf en de wereld
Lesbrief Er is een lesbrief voor de leerkracht met daarin lessuggesties rondom deze workshop.
Onderdeel van de Kaliber leerlijn (bepalen: percussie, dans, zang, beeldend, theater…)
Bijzonderheden Prijs voor 1 voorstelling op een dag in overleg.

Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl