Talentprogramma Ballet

Voor wie niets liever doet dan dansen en zijn of haar talent hierin nog verder wil ontwikkelen.

De talentenklas dans is voor iedereen tussen de 9 en 16 jaar. Het is een klas waarbij je les krijgt in klassieke (ballet) techniek, de basis voor alle danstechnieken.
Om toegelaten te worden tot het talentenprogramma moet je auditie doen. Je hoeft hiervoor geen les te hebben bij Kaliber Kunstenschool!

De auditie is op 16 juni in Enschede. De definitieve tijd krijg je aanmelding, in de week voor de audities.
Aanmelden kan t/m 1 juni.

Lesinhoud

Tijdens de opleiding leer je danstechniek en doorzetten en breid je je kennis over dans uit. Daarnaast krijg je gelegenheid om podiumervaring op te bouwen.

Er wordt verwacht dat je buiten de lesuren ook bezig bent met je lichaam en conditie. Aanwezigheid en toewijding is een absolute vereiste. De lessen van de talentenklas kunnen worden gevolgd naast de bestaande balletlessen. Dit geeft leerlingen uit de regio de kans om door de week hun eigen balletlessen te volgen.

• 36 lessen
  • Les duur: 90 minuten
  • Workshops in diverse dansstijlen
  • Diverse publieke optredens gedurende het schooljaar
  • vanaf 11 jaar spitzen les
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie
  • Gezamenlijk dansvoorstellingen bijwonen
  • Lessen worden op zaterdag gegeven

Tarief talentenklas Ballet: €409,-

Auditie & Toelating

De auditie is op 16 juni in Enschede. Deze is voor iedereen, je hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool.

• Leeftijd 9 en 10 jaar: 11.30-13.00 uur
  • Leeftijd 11 t/m 16 jaar: 13.10-14.40 uur

Tijdens de auditie wordt er gekeken of je geschikt bent voor deelname aan de talentenklas. Je hoeft niets voor te bereiden. De auditie bestaat uit een fysieke test en er worden een aantal oefeningen gedaan. Hierbij wordt gelet op fysieke aanleg, muzikaliteit, uitstraling, lef en durf. Daarnaast is natuurlijk je motivatie, liefde en passie voor dansen onmisbaar. De lessen worden met live pianomuziek begeleid.

Deelnemers uit basisschool groep 7 doen aan het eind van het eerste cursusjaar een overgangstest les om te kijken of de vorderingen voldoende zijn voor deelname aan het tweede jaar. Cursisten uit groep 8 kunnen, als ze dat willen, auditie doen bij de vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark. De leerlingen die niet naar het Kottenpark willen mogen bij Kaliber blijven en talentenklas lessen voor het voortgezet onderwijs volgen.