Talentprogramma Klassieke Muziek

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument graag nóg beter wil leren beheersen.

De talentenklas Klassiek is er voor kinderen en jongeren van 10 t/m 21 jaar. Om deel te nemen aan deze talentenklas moet je worden aangenomen op basis van een auditie en motivatiebrief. Ben je geschikt bevonden en toegelaten, dan mag je je inschrijven voor de talentenklas. Je hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan deelnemen.

Naast dat je in de talentenklas langer les hebt op je instrument, komen we ook meerdere keren per jaar samen voor interessante workshopdagen en concerten.

De audities zijn op 8 juni in Enschede en op 9 juni in Almelo. Datum, tijd en locatie wordt bekendgemaakt na inschrijving, in de week voor de audities.
Aanmelden kan t/m 1 juni.

Inhoud Talentenprogramma:
.
  • Toelating op basis van auditie
  • 36 lessen
  • 15 minuten lestijd bovenop 30 minuten les, of 10 minuten op 20 minuten les
  • Workshops en/of masterclass
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse optredens gedurende het schooljaar
  • Deelname aan concoursen (verplicht na het tweede jaar)
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie

Auditie & Toelating:

De audities zijn op 8 juni in Enschede en op 9 juni in Almelo. Datum, tijd en locatie wordt bekendgemaakt na inschrijving, in de week voor de audities.

Voor deze audities mag iedereen zich inschrijven die zingt of een instrument bespeelt, in het genre klassiek of licht klassiek. Ook leerlingen die al in de talentenklas zitten moeten weer auditie doen voor het volgende jaar.

Een auditie duurt ca. 15 minuten. Je moet daarbij twee werken/composities voorbereiden waarbij bij de één de techniek centraal staat (etude) en bij ander de uitvoering.
Ben je toegelaten en ingeschreven, dan verwachten we dat je deelneemt aan de geplande activiteiten.