Talentprogramma Pop & Jazz

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument graag nóg beter wil leren beheersen.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan het talentprogramma Pop & Jazz moet je tussen de 10 en 21 jaar zijn en auditie doen. Je hoeft geen leerling te zijn bij Kaliber om auditie te mogen doen!

De audities zijn op 30 juni in Almelo, tussen 10:00 en 15:00 uur. Je krijgt de specifieke tijd toegewezen na inschrijven, in de week voor de audities.
Aanmelden kan t/m 1 juni.

Inhoud Talentenprogramma:.

• Toelating op basis van auditie
  • 36 lessen
  • Extra lestijd van 15 minuten boven op 30 min. les of 10 minuten bovenop 20 min. les
  • Spelen in de talentenband (30 lessen van 45 minuten)
  • Workshops en/of masterclass
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse publieke optredens gedurende het schooljaar
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie

Tarieven talentenklas Pop & Jazz muziek:
De tarieven kunnen per gemeente verschillen, omdat het afhankelijk is van de subsidie in die gemeente.

Almelo en Wierden: €606,- voor 30 min. en €909,- voor 45 min.

Enschede en Oldenzaal: €610,- voor 30 min. en €915,- voor 45 min.

Overige gemeentes: €680,- voor 30 min. en €990,- voor 45 min.

Auditie & Toelating:

De audities zijn op 30 juni in Almelo. Voor deze auditie mag iedereen zich inschrijven die zingt of een popinstrument bespeelt in het genre pop en jazz. Leerlingen die al in de talentenstroming zitten moeten weer auditie doen voor het volgende jaar. Een auditie duurt ca. 15 minuten. Je moet daarbij twee stukken voorbereiden waarbij bij één de techniek centraal staat (etude) en bij de ander de uitvoering. In die 2 nummers verwerk je ook een stukje eigen creativiteit. Verzin bijvoorbeeld een intro, solo of uithaal. Een eigen nummer mag natuurlijk ook worden gespeeld of gezongen. Noten kunnen lezen is geen “must”.

Je bent vrij om te werken aan projecten met andere deelnemers, zoals een workshop of demo-opname. Bij voldoende gevarieerde inschrijvingen kunnen we een vaste band formeren die 30 keer in het seizoen repeteert en af en toe kan optreden.

Je mag deelnemen aan de talentenklas na het doen van een auditie. Ben je geschikt bevonden en dus toegelaten dan mag je je inschrijven voor de Talentenklas. Na inschrijving verwachten we dat je deelneemt aan de geplande activiteiten.