Talentprogramma en auditie Pop & Jazz

Voor wie niets liever doet dan muziek maken en daarom zijn of haar instrument graag nóg beter wil leren beheersen.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan het talentprogramma Pop & Jazz moet je tussen de 10 en 21 jaar zijn en auditie doen. Je hoeft geen leerling te zijn bij Kaliber om auditie te mogen doen!

Inhoud Talentenprogramma:.

• Toelating op basis van auditie
  • 36 lessen
  • Extra lestijd van 15 minuten boven op 30 min. les of 10 minuten bovenop 20 min. les
  • Spelen in de talentenband (30 lessen van 45 minuten)
  • Workshops en/of masterclass
  • Werken op basis een Persoonlijk Ontwikkeling Plan
  • Diverse publieke optredens gedurende het schooljaar
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie

Meld je hier aan

Auditie & Toelating:

Voor deze auditie mag iedereen zich inschrijven die zingt of een popinstrument bespeelt in het genre pop en jazz. Leerlingen die al in de talentenstroming zitten moeten weer auditie doen voor het volgende jaar. Een auditie duurt ca. 15 minuten. Je moet daarbij twee stukken voorbereiden waarbij bij één de techniek centraal staat (etude) en bij de ander de uitvoering. In die 2 nummers verwerk je ook een stukje eigen creativiteit. Verzin bijvoorbeeld een intro, solo of uithaal. Een eigen nummer mag natuurlijk ook worden gespeeld of gezongen. Noten kunnen lezen is geen “must”.

Je bent vrij om te werken aan projecten met andere deelnemers, zoals een workshop of demo-opname. Bij voldoende gevarieerde inschrijvingen kunnen we een vaste band formeren die 30 keer in het seizoen repeteert en af en toe kan optreden.

Je mag deelnemen aan de talentenklas na het doen van een auditie. Ben je geschikt bevonden en dus toegelaten dan mag je je inschrijven voor de Talentenklas. Na inschrijving verwachten we dat je deelneemt aan de geplande activiteiten.

De volgende audities voor de talentenklassen vinden plaats in juni 2020. Bij het talentprogramma Pop & Jazz is op een ander moment instromen helaas niet mogelijk.