Talentprogramma ‘JeugdKunstAcademie’

De Kaliber Jeugdkunstacademie is opgezet in samenwerking met AKI en is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar die voor kunst gaan! Bij  Jeugdkunstacademie gaat het om verdieping, onderzoek, creativiteit ontwikkeling en natuurlijk zelf kunst maken. Je gaat tekenen, schilderen, boetseren, ontwerpen, samen iets groots maken èn eigen kunstwerken exposeren. Kunstgeschiedenis en informatie over beeldende kunst komt elke les aan bod, het vormt de inspiratie voor werkstukken. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

De opleiding bestaat uit een basis van drie cursusjaren van 30 lessen per jaar, met daarna maximaal 3 vervolgjaren. De opleiding kan ook per jaar gevolgd worden. Ook is de Jeugdkunstacademie geschikt als voorbereiding op het toelatingsexamen voor de kunstacademie of als doorstroom voor de vooropleiding kunstacademie.

Lesinhoud

Een jaarcursus heeft 6 modules van 5 lessen, allemaal met een eigen inhoud. Het eerste jaar komen onder meer schilderen, sculpture, cross-media (film, animatie, illustratie), verzamelen en tentoonstellen aan bod. De modules worden door verschillende docenten begeleid, inspirerende docenten met een eigen kunstpraktijk. Voor sommige lessen gaan leerlingen op pad, bijvoorbeeld voor het bekijken van een tentoonstelling.

• De cursus bestaat uit 30 lessen per schooljaar. De lessen zijn verdeeld over 6 blokken
  • 120 minuten les (waarvan 30 minuten theorie en 90 minuten praktijk)
  • De kosten voor de cursus zijn € 550,- per jaar

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Wat vragen we van jou tijdens de jaarcursus?

• Motivatie en interesse om theorie en praktijklessen te volgen
  • Afhankelijk van de inhoud zal een beroep gedaan worden op thuisonderzoek
  • Verzamelen relevant materiaal (bijv ‘afvalproducten’, persoonlijke foto’s of voorwerpen)
  • Bereidheid groepswerkstukken te vervaardigen
  • Motivatie om incidenteel ook aan externe opdrachten te werken

Auditie & Toelating

Dit jaar is er een leuke prijs te winnen voor de beste auditie! Stel jezelf voor via een zelfportret. Hoe? Dat mag je helemaal zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een tekening, film, foto, maquette of ruimtelijk werk. Tijdens de auditie bespreek je je werk met onze docenten. Heb je meer werk? Neem gerust je portfolio mee!
De winnaar van de beste auditie ontvangt een korting van maar liefst €100 op het cursusgeld en een mooie bokaal.