Basismuziek

Wist je dat Kaliber leuke groepslessen aanbiedt om samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes meer te leren over muziek? Op deze pagina lees je alles over de verschillende mogelijkheden!

Music4Kids 1
Music4Kids is een moderne en uitgebreide variant van de AMV-les (algemene muzikale vorming). In een jaar tijd maken kinderen uit groep 4 en 5 spelenderwijs kennis met diverse instrumenten uit orkesten en (pop)bands. Van blokfluit tot boomwhacker en van klokkenspel tot trommel. Met behulp van moderne middelen wordt een interactieve les gegeven, waarbij veel waarde wordt gehecht aan zang, dans, ritme en uitvoering. Leuk en veelzijdig!

Music4Kids 2
Voor wie Music4Kids 1 heeft afgerond of al wat bekender is met muziek maken is het mogelijk om deel te nemen aan Music4kids 2. Nog uitgebreider en dus nog leuker! Music4Kids 2 is geschikt voor kinderen vanaf groep 5. In een jaar tijd verdiepen de leerlingen zich samen in de verschillende muzikale domeinen: luisteren, zingen, spelen, bewegen, noteren, lezen en uitvoeren. De kinderen gaan dieper in op de diverse instrumenten uit een orkest en een (pop)band en bereiden zich voor op een instrumentenkeuze. Daarbij gaan ze actief aan de slag met het uitproberen van verschillende blaas-, slagwerk-, en toetsinstrumenten. Na Music4Kids 2 weet je precies welk instrument bij jou past!

De tarieven voor Music4Kids 1 & 2 zijn hetzelfde en vind je op de volgende pagina: www.kaliberkunstenschool.nl/tarieven

(tekst gaat verder onder de video)

Basisblokfluit
De blokfluit is een van de leukste instrumenten om muziek op te leren maken! Bij de startklas basisblokfluit leren kinderen tussen 6 en 12 jaar in groepsverband de basisbeginselen van muziek. Het leuke aan de blokfluit is dat je het snel kunt leren en dat je in een groep al gauw gezamenlijk de mooiste muziek kunt maken. In een jaar leer je alles over dit veelzijdige instrument, waarna je je verder kunt ontwikkelen in wat jij het leukst vindt.

(tekst gaat verder onder de video)

Het tarief voor Basisblokfluit vind je op de volgende pagina onder de noemer ‘groepslessen muziek’: www.kaliberkunstenschool.nl/tarieven

Inschrijven
Music4Kids 1 & 2 en Basisblokfluit worden ingepland op basis van het aantal aanmeldingen. Zo zorgen we er altijd voor dat je deel kunt nemen aan lessen bij jou in de buurt. Op de volgende plekken worden er lessen ingepland vanaf september 2020, maar daar kunnen nog meer locaties bij komen! In principe kunnen de lessen worden aangeboden in elke gewenste gemeente in Twente, indien er genoeg aanmeldingen voor zijn binnengekomen. Twijfel dus niet en meld je vast aan!

Music4Kids

Wierden, Harmonie

Woensdag, 17:00 uur

Enter, ‘t Zumpke

Vanaf januari 2021, tijd en locatie n.t.b.

Vasse, ‘t Eschhoes

Dinsdag, tijd nader te bepalen

Reutum, Rabo Kultuurhoes

Woensdag, tijd nader te bepalen

Langeveen, De Gaarf

Vrijdag, tijd nader te bepalen

Geesteren (i.s.m. Muziekvereniging St. Caecilia)

Dinsdag, 14:00 uur

Fleringen (li.s.m. Muziekvereniging Levenslust)

Woensdag, 14:15 uur

Woensdag, 14:15-14:45 uur – Kristin Nijhuis

Tubbergen, de Delle

Donderdag, 18:50-19:20 uur – Kristin Nijhuis

Wil je meer weten, of je inschrijven? Stuur dan een mail naar info@kaliberkunstenschool.nl of bel naar 0884868700.
Aanmelden kan t/m oktober.