Compositiewedstrijd: schrijf je eigen nummer!

Zit jij vol inspiratie en vind je het leuk om je eigen liedjes te schrijven? Grijp dan nu je kans en doe mee met de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble (NBE)!

Voor deze wedstrijd zijn er nauwelijks regels, zoals je het nummer maar zelf verzonnen hebt. Stuur jouw nummer voor 28 september 2020 in en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat tevens wordt uitgezonden op tv!

Het thema

Elk jaar is er een thema waaraan je liedje moet voldoen. Dit jaar is dat ‘Sta op!’. Componeer een muziekstuk voor iets of iemand waarvoor je op wilt staan, of zelfs voor in opstand wilt komen. Het nummer mag met tekst, zonder tekst, gearrangeerd of alleen maar een mooi liedje. Alles kan en mag.

Vorig jaar hebben maar liefst drie leerlingen van Kaliber in de halve finale gestaan en is Duco zelfs in de finale op tv geweest! Lees het interview met deze drie leerlingen hier.

Lees hier meer informatie en bekijk video’s van voorgaande jaren!