Fien is bang

Het ene kind is wat angstiger aangelegd dan de ander, maar alle kinderen zijn wel eens bang. Dat is soms lastig, maar angst is, net als pijn, iets dat iedereen herkent.

Angst hoort erbij, alle kinderen zijn tijdens hun ontwikkeling wel eens een tijdje ergens bang voor. Angst neemt pas af als het kind met de enge situatie durft om te gaan. De situatie uit de weg gaan doet de angst niet verminderen. Integendeel, het maakt de angst alleen maar erger. Als kinderen leren om hun angsten de baas te worden, dan hebben ze daar hun hele leven voordeel van.

Deze voorstelling over kinderangsten speelt hierop in. Fien durft niet uit bed te komen, ze is bang! De kinderen helpen Fien om moedig haar angsten aan te gaan. We zingen over moed en vriendschap. Een voorstelling waarin de kinderen actief mogen mee zingen en dansen.

Deze actieve rol geeft een hele mooie ingang om de link te leggen tussen hun eigen angsten en de angsten van Fien. Het helpen van Fien brengt bij veel kinderen de moed om ook zelf dingen te doen die ze eng vinden.

Doelgroep Groep 1, 2, 3 en 4
Locatie Speel- of gymlokaal eigen school of school in de wijk/buurt
Lesruimte Lege speelruimte minimaal 5 bij 4 m
Benodigdheden door de school te verzorgen 2 stroompunten voor technische middelen

Het zal helemaal mooi zijn als de ruimte verduisterd wordt. Zo komen de theaterlichten het mooist tot zijn recht.

Duur 45 tot 50 minuten
Aantal deelnemers Maximaal 50
Prijs (all-in) € 380,00
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 (betekenisvol thema, luisteren, zingen en bewegen)

55 (reflecteren, praten, creatief uiten van eigen gevoelens)

Creatief proces Oriënteren en uitvoeren
Vakoverstijgende mogelijkheden Lees met de kinderen het boek Merel is bang (therapeutisch kinderboek over bang zijn) of De moedhoed van Lyda Dijkstra
Lesbrief U ontvangt vooraf een lesbrief ter voorbereiding en verdieping op de voorstelling
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek
Bijzonderheden Decor en technische middelen worden een uur voor de voorstelling opgebouwd.

Na afloop kan de cd bij de voorstelling voor €10 worden gekocht. Hierop staat alle muziek van de voorstelling zowel ingezongen als karaoke-versie.

Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl