Foley artist

Een foley artist is iemand die zorgt voor de geluidseffecten in een film, zoals voetstappen, een dichtslaande deur of stoel die wordt aangeschoven.
In deze workshop leren leerlingen het belang van geluid (en muziek) bij beelden en gaan zelf aan de slag als foley artist. In de workshop wordt gebruik gemaakt van verschillende scènes waarbij de leerlingen hun creativiteit kunnen inzetten om te bedenken met welke materialen welke geluiden gemaakt kunnen worden. Het is de kunst de geluiden exact bij de beelden te timen. Aan het einde van de workshop presenteren de groepjes hun scènes aan elkaar.

Doelgroep Groep 6, 7 en 8
Locatie Kaliber Kunstenschool
Lesruimte Groot lokaal met beamer.
Duur 60 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 141
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 en 55
Creatief proces Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren, Evalueren