Kinderboekenweek (theater) Robottheater

Bliep bliep! Hoe zou een wereld zijn waarin geen mensen leven, maar waar alleen maar robots zijn? De leerlingen ontdekken het tijdens deze workshop die zich afspeelt in de toekomst; een wereld waarin alle mensen veranderd zijn in robots. Een leuke workshop voor groep 3 en 4 rondom improvisatietheater. Deze workshop is onderdeel van ons aanbod voor de Kinderboekenweek 2020 met thema ‘toen en nu’.

We nemen de leerlingen van groep 3 en 4 tijdens theaterworkshop mee de toekomst in; en in deze toekomst zijn alle mensen veranderd in robots. De workshop begint met een warming-up en bestaat vervolgens uit verschillende oefeningen rondom grappige verhaaltjes; leerlingen spiegelen elkaar als robots, besturen andere robots, en verkopen robots in een speciale robotwinkel.

Duur: 60 minuten

Kerndoelen: 54 en 55

Bijzonderheden: improvisatie, stemgebruik, fysieke transformatie, spiegelen

Kosten: €115