Klaslokaalbeat

Klaslokaalbeat is een ritmische workshop waarbij voorwerpen in het lokaal gebruikt worden als instrumenten. Kinderen gaan op een andere manier naar hun omgeving kijken en ontdekken verschillende klankmogelijkheden van alledaagse voorwerpen en ervaren dat je overal muziek kunt maken. Onder leiding van de docent spelen ze verschillende ritmes die worden samengevoegd tot een swingend geheel. Er zit muziek in iedere klas!

Doelgroep 6, 7 en 8
Locatie Eigen school
Lesruimte Eigen klaslokaal
Benodigdheden Voorwerpen die ter plaatse aanwezig zijn
Duur 60 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 76
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54
Creatief proces Oriënteren, Onderzoeken, Uitvoeren en Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Je eigen instrument maken, ritmes in verschillende culturen
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek
Bijzonderheden Het is van belang dat de workshop in het klaslokaal plaatsvindt. Daar zijn meer klankmogelijkheden dan bijvoorbeeld in een speellokaal. Uiteraard wordt er respectvol met de materialen omgegaan.
Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl