Klassiek ontmoet Hiphop

Rudsel Cameron maakt van “Klassiek ontmoet hiphop” een mix van een concert, een les over componisten en een korte dansworkshop: “Ik wil kinderen inspireren, hen laten ervaren hoe muziek een verhaal vertelt.”
Door zijn achtergrond als pianist en danser kan hij de verbinding leggen tussen verschillende muziekstijlen en de disciplines muziek en dans. Rudsel neemt de kinderen door verhalen en live gespeelde stukken mee in de wereld van (klassieke) muziek. In een speelse quiz komt de inhoud uit de workshop nog een keer naar voren. De activiteit wordt afgesloten met een korte dansworkshop, waarvoor de groep naar het speellokaal gaat. “Ik wil kinderen inspireren, hen laten ervaren hoe muziek een verhaal vertelt.”

Doelgroep Groep 7 en 8
Locatie Eigen school
Lesruimte Klaslokaal en speellokaal
Benodigdheden door de school te verzorgen Digibord en beamer in het klaslokaal
Duur 90 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 152
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54, 55 en 56
Creatief proces Oriënteren, Uitvoeren  en Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Tijdsperiodes gekoppeld aan de muziek die voorbijkomt in de workshop, Hiphop cultuur, cross-overs in kunst
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek en dans
Bijzonderheden De activiteit start in het eigen lokaal, voor het dansgedeelte ter afsluiting van de workshop is een speellokaal nodig.
Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl