Koffer vol wereldmuziek

In deze workshop gaan de kinderen op wereldreis. Tijdens de reis komen ze langs verschillende werelddelen en landen. In ieder land met een andere cultuur staat weer andere muziek centraal, dat wil zeggen: andere ritmes, klanken en instrumenten. De kinderen luisteren, zingen en spelen mee met allerlei verschillende stijlen.

De muzikale reis gaat onder andere naar Afrika en Suriname. In de workshop worden (mini)djembés en andere percussie-instrumenten gebruikt. De ritmes en liedjes uit de workshop kunnen uiteraard door de groepsleerkracht worden herhaald met schoolinstrumenten. In de lesbrief geven we hiervoor instructies. Ook geven we andere ideeën die in combinatie met de workshop kunnen worden uitgevoerd.

Duur: 60 minuten

Kerndoelen: 54 en 55