NBE compositiewedstrijd: geef je op!

Lijkt het je ook zo gaaf om je eigen muziek te verzinnen, te schrijven en uit te voeren met topmuzikanten? Dan is de NBE compositiewedstrijd wel wat voor jou. Geen paniek, je hoeft jouw muzikale idee nog niet helemaal uit te werken van te voren!

Schrijf je in voor 15 oktober 2019 en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

ROLL OVER BEETHOVEN

250 Jaar geleden werd deze eigenzinnige componist geboren, die zich niet veel aantrok van de bestaande muziekregels, met iedereen overhoop lag, zijn eigen weg ging en het een na het andere meesterwerk componeerde. Met elkaar, voor elkaar, omarm elkaar – daar schreef hij al over in zijn 9e en daar gaat het ook nu nog steeds om.
Wees net zo eigenwijs als Beethoven, maak je eigen compositie en gebruik bijvoorbeeld een van zijn greatest hits (Beethoven 59 en Für Elise) als inspiratie. Beethoven was goed, maar misschien ben jij wel beter! Laat je horen. Of je nou zingt, toetert, drumt of strijkt, een symfonie schrijft, een liedje, een stuk voor piano, marimba of trombone: alles mag zolang je het maar zelf verzonnen hebt en niet ouder bent dan 18 jaar.

Meer informatie vind je hier, via de website van het NBE.

 

Onze talenten Duco en Maarten gingen je voor: