Open repetities bij Muzica!, het Twents Balkanensemble

Het Muzica! Balkanensemble speelt traditionele muziek uit Oost-Europa: volksmuziek, zigeunermuziek en salonmuziek. Er is plaats voor uiteenlopende instrumenten en voor verschillende niveaus: viool, cello, contrabas, fluit, hobo, klarinet, gitaar, accordeon of piano en traditionele instrumenten zoals panfluit of cimbaal.

Het ensemble staat onder leiding van Mihai Turcitu. Deze Roemeense violist is geboren in Boekarest en groeide op in een familie van meerdere generaties muzikanten. Hij studeerde aan het conservatorium van Boekarest, maar woont al 20 jaar in Nederland.

Lijkt het je leuk om wekelijks in dit ensemble te spelen en te repeteren, dan kun je nu in juli gratis proberen. Op 4, 11 en 18 juli zijn er open repetities en als je je instrument meeneemt kun je ook meespelen. Klikt het, dan kun je direct na de zomer beginnen!

 

Voor wie van te voren het ensemble nog in actie wil zien: op vrijdag 22 juni speelt Muzica! bij het zomerconcert in Almelo. Dit wordt speciaal georganiseerd voor de volwassen ensembles, koren en solisten van Kaliber Kunstenschool.