Songwriting

Kinderen komen dagelijks in aanraking met popmuziek, maar wie maakt nu eigenlijk de liedjes die je hoort? Soms is dat de artiest zelf, soms is het een songwriter. In de workshop songwriting gaan leerlingen een songtekst voor een popliedje schrijven. De leerlingen schrijven met de hele klas het refrein en werken in groepjes aan de coupletten. Zij worden bij het zingen muzikaal ondersteund door de docent die een begeleidingsinstrument bij zich heeft. Aan het einde van de les kan het liedje door de leerkracht (met de telefoon) worden opgenomen. Het is mogelijk om tegen een meerprijs het lied te ontvangen als oefentrack en karaokeversie.

Doelgroep Groep 7 en 8
Locatie Eigen school of Kaliber Kunstenschool
Lesruimte Klaslokaal
Benodigdheden door de school te verzorgen Pen en papier voor de leerlingen
Duur 60 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 76,00
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 en 55
Creatief proces Oriënteren, Uitvoeren, Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Divers, afhankelijk van het onderwerp van het te schrijven lied.
Lesbrief Er is een lesbrief voor de leerkracht met daarin lessuggesties rondom deze workshop.
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek
Bijzonderheden Tegen een meerprijs van € 60,00 ontvangt u na de workshop het lied ingezongen en als karaokeversie.
Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl