Stijn zoekt zijn stem

Je stem kun je niet zien en niet pakken, maar hoe ontdek je die dan? Aan de hand van een muzikaal prentenboek, ‘Stijn zoekt zijn stem’, ontdekken de kleuters op speelse wijze hun stem en worden ze uitgedaagd om die op verschillende manieren te gebruiken.

Om de workshop een extra vrolijk tintje te geven maken de kinderen van tevoren mooi versierde klankkokers. Dat roept vast nieuwsgierigheid op: ‘Waar zouden we die voor nodig hebben? Wat gaan we daar nou mee doen?’

Wat doe je, zegt Sterre.

Ik zoek mijn stem, zegt Stijn.

Zal ik je helpen? zegt Sterre.

Dat is goed, zegt Stijn.

Ze zoeken in, achter, onder en naast  allerlei voorwerpen. Tot Stijn een bijzondere ontdekking doet  als hij grapjes maakt met de emmer over zijn hoofd. Sterre schatert van het lachen!

In Stijn zoekt zijn stem ontdekken jonge kinderen op speelse wijze en met humor hoe je eigen stem kan klinken.

Met vier vrolijke liedjes ontdekken de kinderen ook hun zangstem. Deze nieuwe liedjes nodigen uit tot creatief spel met taal (speelse toepassing van o.a. voorzetsels, woordenschatverwerving) en muziek.

Na afloop ontvangt u het prentenboek, dit is in de totaalprijs inbegrepen. De bijbehorende cd en de ideeën achterin het boek met praktische, uitdagende lesideeën zorgen ervoor dat naderhand het verhaal en natuurlijk de klankkokers nog vaak gebruikt kunnen worden.

De cd bevat zowel de Nederlandse als de Engelse versie van het verhaal en de liedjes, want van het boek bestaat  tevens een Engelse versie: Vince finds his Voice. Deze versie is heel geschikt voor groep 3/4 of voor scholen die al vanaf de kleutergroepen aandacht besteden aan de Engelse taal.

Doelgroep Groep 1 en 2
Locatie Eigen school of Kaliber Kunstenschool
Lesruimte Leslokaal met digibord
Benodigdheden door de school te verzorgen Cd-speler (met voldoende volume)

Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van versierde ‘klankkokers’ (bij voorkeur van chipskokers). De school draagt er zorg voor dat er voor elk kind een exemplaar is;

Duur 45 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 88,-
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting bij kerndoel 54 (zingen, bewegen, vastleggen)

9 (prentenboeken, voorlezen)