Talentprogramma Ballet

Voor wie niets liever doet dan dansen en zijn of haar talent hierin nog verder wil ontwikkelen.

De talentenklas dans is voor danstoppers tussen de 8 en 16 jaar. Het is een klas waarbij je les krijgt in klassieke (ballet)techniek, de basis voor alle danstechnieken. Om toegelaten te worden tot het talentenprogramma moet je auditie doen. Je hoeft hiervoor geen les te hebben bij Kaliber Kunstenschool!

Lesinhoud

Tijdens de opleiding leer je danstechniek en doorzetten en breid je je kennis over dans uit. Daarnaast krijg je gelegenheid om podiumervaring op te doen.

Er wordt verwacht dat je buiten de lesuren ook bezig bent met je lichaam en conditie. Aanwezigheid en toewijding is een absolute vereiste. De lessen van de talentenklas kunnen worden gevolgd naast de bestaande balletlessen. Dit geeft leerlingen uit de regio de kans om door de week hun eigen balletlessen te volgen.

• 36 lessen
  • Les¬†duur: 90 minuten
  • Workshops in diverse dansstijlen
  • Diverse publieke optredens gedurende het schooljaar
  • Vanaf 11 jaar spitzen-les
  • Jaarlijkse toetsing middels auditie
  • Gezamenlijk¬†dansvoorstellingen bijwonen
  • Lessen worden op zaterdag gegeven

Meld je hier aan

Auditie & Toelating

Tijdens de auditie wordt er gekeken of je geschikt bent voor deelname aan de talentenklas. Je hoeft niets voor te bereiden. De auditie bestaat uit een fysieke test en er worden een aantal oefeningen gedaan. Hierbij wordt gelet op fysieke aanleg, muzikaliteit, uitstraling, lef en durf. Daarnaast is natuurlijk je motivatie, liefde en passie voor dansen onmisbaar. De lessen worden met live pianomuziek begeleid.

Cursisten uit groep 8 kunnen, als ze dat willen, auditie doen bij de vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark. De leerlingen die niet naar het Kottenpark willen mogen bij Kaliber blijven en talentenklaslessen voor het voortgezet onderwijs volgen.

De volgende audities voor de talentenklassen vinden plaats in juni 2020. Wil je eerder instromen? Informeer dan naar de mogelijkheden via info@kaliberkunstenschool.nl of 088-4868700.

De talentenklassen:
8-10 jaar op zaterdag, van 11:30 – 13:00 uur