Ukelele

De ukelele is net als de gitaar een snaarinstrument, maar handzamer en heeft vier in plaats van vijf snaren. In korte tijd kunnen de kinderen al muziek maken op het instrument. Het leukste is het om jezelf te kunnen begeleiden terwijl je een lied zingt. In de reeks van drie lessen wordt de motoriek ontwikkeld en wordt een beroep gedaan op het geheugen en maatgevoel.
De lessen zijn uitdagend, op een speelse wijze leren de kinderen stap voor stap de ukelele te bespelen. Kinderen ervaren wat er bij komt kijken een instrument te leren spelen en zullen ontdekken hoe leuk en fijn het is als je na even oefenen echt iets kunt spelen.

Doelgroep Groep 5 t/m 8
Locatie Eigen school
Lesruimte Klaslokaal of speellokaal met de mogelijkheid een PowerPoint te tonen
Benodigdheden door de school te verzorgen Digibord/beamer
Duur 3 lessen van 45 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 375
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 en 55
Creatief proces Oriënteren, Uitvoeren en Evalueren
Vakoverstijgende mogelijkheden Portugal (herkomst ukelele)
Lesbrief Er is een lesbrief voor de leerkracht met daarin lessuggesties rondom deze workshops.
Onderdeel van de Kaliber leerlijn Muziek
Bijzonderheden De ukeleles blijven in principe drie weken op school staan. Hier is een geschikte opslagplaats voor nodig.
Contact: educatie@kaliberkunstenschool.nl