Vince finds his voice (Engels)

In het muzikale ‘Vince finds his voice’ ontdekken de kinderen op speelse wijze hun stem en worden ze uitgedaagd om die op verschillende manieren te gebruiken. De tekst is in het Engels en daarmee interessant voor kinderen van groep 3 en 4, of voor groepen 1 en 2 waarin gewerkt wordt met early english.

Om de workshop een extra vrolijk tintje te geven maken de kinderen van tevoren mooi versierde klankkokers. Dat roept vast nieuwsgierigheid op: ‘Waar zouden we die voor nodig hebben? Wat gaan we daar nou mee doen?’

What are you doing?

I’m looking for my voice, says Vince.

Can I help you? asks Vivian.

OK, says Vince.

Ze zoeken in, achter, onder en naast  allerlei voorwerpen. Tot Vince een bijzondere ontdekking doet  als hij grapjes maakt met de emmer over zijn hoofd. Vivian schatert van het lachen!

In Vince finds his voice ontdekken jonge kinderen op speelse wijze en met humor hoe je eigen stem kan klinken. Tegelijkertijd worden Engelse woordjes spelenderwijs geoefend.

Met vier vrolijke Engelstalige liedjes ontdekken de kinderen ook hun zangstem. Deze nieuwe liedjes nodigen uit tot creatief spel met taal (speelse toepassing van o.a. voorzetsels, woordenschatverwerving) en muziek.

Na afloop ontvangt u het prentenboek. De bijbehorende cd en de ideeën achterin het boek met praktische, uitdagende lesideeën zorgen ervoor dat naderhand het verhaal en natuurlijk de klankkokers nog vaak gebruikt kunnen worden. Het verhaal op de cd wordt verteld door een native English speaker.

De cd bevat zowel de Nederlandse als de Engelse versie van het verhaal en de liedjes, want van het boek bestaat  tevens een Nederlandse versie: Stijn zoekt zijn stem. Deze versie is heel geschikt voor groep 1 en 2.

Doelgroep Groep 2, 3 en 4

(i.g.v. early english ook geschikt voor groep 1)

Locatie Eigen school
Lesruimte Leslokaal met digibord
Benodigdheden door de school te verzorgen Cd-speler (met voldoende volume)

Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van versierde ‘klankkokers’ (bij voorkeur van chipskokers). De school draagt er zorg voor dat er voor elk kind een exemplaar is.

Duur 45 minuten
Aantal deelnemers Een groep, max. 30 kinderen. Bij meer graag even contact.
Prijs (all-in) € 88,-
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting bij kerndoel 54 (zingen, bewegen, vastleggen)

9 (prentenboeken, voorlezen)