Workshopdag Barok 8 januari

Alle evenementen zijn op deze dag geannuleerd!

MUZIEKWORKSHOP (volwassenen)

10:00 – 13:00 uur

Groepen gemengd met bovenstemmen (blokfluiten, hobo, viool, fluit etc.) en basinstrumenten (cello, fagot, klavecimbel als voorhanden etc.).

• Docenten: Anna Stegmann, Eva Saladin, Georg Fritz en docenten van Kaliber Kunstenschool
  • Repertoire: Monte Clair Serenades en Concert of ander eenvoudige Franse dansmuziek
  • Voorbereiding: Bladmuziek wordt van tevoren toegezonden.
  • Niveau: Speelniveau: 2 (B), 3 (C) en 4 (C/D). Ben je niet zeker van je speelniveau? Gebruik deze tool.

Kosten voor deelnemers € 25,-
Kosten voor cursisten van Kaliber Kunstenschool € 10,-

DANSWORKSHOP – Introductie Barokdans (volwassenen)

10:00 – 13:00 uur

Deze introductie (Franse)barokdans biedt je een prachtige mogelijkheid om iets van deze interessante periode mee te maken. Je maakt kennis met danstradities uit deze tijd. De dans, werd net als muziek, beeldende kunst en literatuur, beschouwd als een onontbeerlijk deel van het dagelijks leven. De dansen worden uitgevoerd op muziek die in die tijd speciaal met dat doel is gecomponeerd.

• Docent: Rachel Farr.
  • Doelgroep: volwassenen, amateurs uit de regio
  • Niveau: Danservaring is wenselijk

Kosten voor deelnemers € 25,-

OPENBARE MASTERCLASS (gevorderden)

14:00 – 17:30 uur

Deze masterclass is voor de talentenklasleerlingen van Kaliber Kunstenschool en gevorderde amateur instrumentalisten.

Per ingeschreven talentenklas-leerling is een masterclass van 30 minuten beschikbaar. Het repertoire voor deze masterclass wordt voorbereid door de deelnemer zelf. Bij voorkeur een programma dat aansluit bij het thema of de barokperiode.

• Docenten: Anna Stegmann (blokfluit), Eva Saladin (strijkers) of Georg Fritz (rietinstrumenten).
  • Duur per masterclass: 30 min

Kosten Voor actieve deelnemers € 30,-
Kosten voor passieve deelnemers € 5,-
Kosten voor talentenklasleerlingen Kaliber gratis.

Let op: in het opmerkingenveld vermelden of u passief of actief deelneemt.

DANSWORKSHOP – ‘Barokdans in Versailles’ (kinderen, jongeren & volwassenen)

14:00 – 16:00 uur

• Docent: Rachel Farr

Kosten deelnemers € 15,-
Kosten talentklasleerlingen Kaliber gratis

MUZIEKWORKSHOP (kinderen, jongeren & volwassenen)

16:00 – 18:00 uur

Franse dansmuziek van Monte Clair samen spelen met verschillende instrumenten. Dit brengt een prachtige ervaring in een stijl die de meesten niet dagelijks zullen ervaren.

• Docenten: van Kaliber Kunstenschool
  • Niveau: Speelniveau 2 (B) en 3 (C). Ben je niet zeker van je speelniveau? Gebruik deze tool.
  • Voorbereiding: Bladmuziek wordt van tevoren toegezonden.

Kosten deelnemers € 15,-
Kosten talentklasleerlingen Kaliber gratis

FILM – “Le Roi Danse”

17:00 uur, met inleiding Andrea Friggi